Emniyet'ten vatandaşa konut

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2006 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün 232 dekar büyüklüğündeki arazisine TOKİ işbirliğiyle yaptıracağı 2 bin 300 konutun 300'ünü lojman olarak kullanacağı, kalanıyla da dar gelirli vatandaşın uygun koşullarda ev sahibi olmasını sağlayacağı bildirildi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Muharrem Tozçöken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nüfusun yüzde 80'i kent merkezinde yaşayan Eskişehir'de kentleşme oranının yüksek olduğunu belirterek, bölgedeki konut açığının TOKİ ve alt kademe belediyelerinin işbirliğiyle giderilmeye çalışıldığını kaydetti. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün Eskişehir-Ankara Karayolu'nda Köye Hizmet Götürme Birimi'nin yanında 232 dekar büyüklüğünde arazisi bulunduğunu ifade eden Tozçöken, şöyle konuştu: ''Burada TOKİ ile işbirliği yaparak konut üretmek için harekete geçtik. Yapılacak 2 bin 300 konutun 300'ü emniyet mensuplarına lojmanı
olarak tahsis edilecek. Geri kalan kısmı dar gelirli vatandaşlara uygun ödeme koşullarıyla verilecek.''

Tozçöken, ayrıca bölgeye 2 emniyet hizmet binası yapılacağını belirterek, söz konusu proje için Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık'tan izin alındığını bildirdi. TOKİ'nin bölgede incelemeler yapacağını ve karar vereceğini ifade eden Tozçöken, projenin bu yıl bahar aylarında başlayacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber